fbpx

TuMP kerhona

TuMP kerhona

Turun Moottoripyöräilijät ry perustettiin 29.11.1969. Tänään TuMP on yksi Suomen vanhimmista ja suurimmista moottoripyöräkerhoista. TuMP on perustajajäsen Suomen Motoristit ry:ssä (SMOTO), joka on ei kilpailutoimintaa harrastavien moottoripyöräkerhojen kattojärjestö Suomessa.

Kerho toimii kerhotiloissa, “Kämpällä”, osoitteessa Salvumiehenkatu 4. Kämpällä järjestetään kerholaisille bileitä, kokoontumisia ja muita tapahtumia. Kämpällä on jäsenistön käytössä biljardipöytä, äänentoistolaitteisto ja erilaisia pelejä laidasta laitaan, unohtamatta tietysti uusimpia moottoripyörälehtiä.

Kerhon toimintaan kuuluu kesäisin mm. tiistaiajelut parittomien viikkojen tiistai-iltoina sekä useat muut aktiviteetit ympäri vuoden. Ajokauden käynnistyttyä avataan vuosittain Fair Play -kilpailu. Fair Play on leikkimielinen liikennekilpailu kaikille kerhon jäsenille. Kilpailussa pisteitä saa mm. osallistumisesta kokoontumisajoihin ja kerhon sisäisistä aktiviteeteistä (kuten tiistaiajeluista tai toimitsijatehtävistä). Kesän kilometrit lasketaan myös mukaan ja erikseen palkitaan mm. kauimpana käyneet ja parhaiten piikkiluokassa menestynyt. Matkustajille on oma kilpailu: Kunnon Kisa. Tässä kilpailussa saa pisteitä niinikään kokoontumisajoista, kerhon aktiviteeteistä ja muista tapahtumista.

Kerhon tunnetuin tapahtuma on Saaristoralli (aiemmin myös nimellä Saaristoajo), joka on järjestetty keskeytyksettä jo vuodesta 1968. Vuosien varrella sen paikkana ovat toimineet mm. Rymättylä ja Sauvo. Vuosittain Saaristoralliin osallistuu motoristeja myös ulkomailta. Saaristoralli on tunnettu hyvästä ohjelmastaan ja maukkaasta ruoastaan. Kerholaisena on mahdollisuus olla mukana järjestämässä Suomen huikeinta rallia!

Kerhon perustamisen yhteydessä käynnistyi yhteistyö erilaisten yhteiskunnan sidosryhmien kanssa. Suomen Punainen Risti (SPR) on vanha yhteistyökumppani. Kerholaiset kiittävät SPR:ää luovuttamalla verta sekä käymällä ensiapukursseja. Turun poliisilaitoksen (nykyisin Lounais-Suomen poliisilaitos) ja Turun kaupungin kanssa kerholla on lämpimät suhteet ja yhteistyötä on harjoitettu mm. Fair Play -kilpailun ja Hymyilevän motoristin kevätpäivien yhteydessä. Tumpilaiset ovat toimineet myös Puolustusvoimissa moottoripyörälähetteinä. Liedon seurakunnan kanssa olemme olleet mukana alusta asti järjestämässä Drive In -motoristijumalanpalveluksia. Tumpilaiset toimivat myös polkupyöräkilpailuissa ja monissa muissa vastaavissa tilaisuuksissa toimitsijoina. TuMPilla on lukuisia tukijoita ja sidosryhmiä, jotka mahdollistavat kerhomme aktiivisen toiminnan.

Toivomme, että löydät kerhomme aktiviteeteista juuri sinulle sopivat tapahtumat. Kerholaiset osallistuvat tapahtumiin, suunnittelevat ja kehittelevät kerhon toimintaa, tuovat omia ideoitaan esille, toteuttavat niitä ja ennen kaikkea: pitävät hauskaa! Tule mukaan tutustumaan muihin kerholaisiin vaikka tiistai-ajeluiden puitteissa. Kerhohenkemme on vahva, siitä kertovat jo lukuisat Kämpän palkintohyllyillä olevat suurimman kerhon pokaalit, joita olemme saaneet eri kokoontumisajoissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Tumpilaisena sinulla on mahdollisuus laajentaa ystäväpiiriäsi, kuulua joukkoon ja nauttia moottoripyöräilystä.

Ota siis jäsenyydestä kaikki irti mottona: OSALLISTU – VAIKUTA – VIIHDY!